maanantai 16. marraskuuta 2015


Sellun keitto


Siemens PCS7 automaatio ohjelmisto

Ensimmäiseksi tutustuimme turvallisuusohjeisiin, sekä tarkastimme ohjaamosta venttiilien asennot, sen jälkeen kävimme vielä tarkistamassa keittolaitteiston ja suoritimme tarvittavat säädöt.

hakesilppua
hakesuppilo

Seuraavaksi täytimme keittimessä olevan hakesuppilon ja lisäsimme 2,7 litraa valkolipeää ja lisäksi vettä niin, että hakesilppu peittyi. Tämän jälkeen puhdistimme kannen ja tiivisteet ja suljimme sen.

valkolipeää tarvittiin 2,7l
hakesuppilo täytettynä


 





















Avasimme jäähdytysvesiventtiilin valmiiksi ja
tarkastimme vielä uudelleen venttiilien asetukset ja aloimme nostamaan lämpötilaa, sekä valvomaan laitteistoa ohjaamosta käsin.



rikkivety mittari
sellunkeitto laitteisto
keittovaiheen valvontaa/ säätelyä.

Keittimen lämpötila nostettiin ensin täydellä teholla 70 asteeseen ja sen jälkeen aste/minuutti vauhdilla, kunnes keittolämpötila oli saavutettu ( 168-170c ).
Tämä vaihe meni manuaalisäätämisellä ja keittolämpötilan saavuttamisen jälkeen siirryimme automaatti asetuksiin.

Varsinainen keittovaihe kesti 2h 45min, jonka aikana tarkkailimme lämpötilan pysymistä keittolämpötilassa, kattilan painetta ja veden virtausta.

Keittovaiheen päätyttyä aloitimme laitteiston alasajon, laitoimme lämmönsäätimen nollille sammutimme pumpun ja suoritimme kaasauksen eli laskimme kattilan paineen vähitellen noin 10% kerrallaan kunnes paine oli 0,6 baria.


Seuraava vaihe oli ottaa syntyneet mustalipeät talteen kanisteriin  näytteenotto venttiilin kautta



Tämän jälkeen aukaisimme keittimen tyhjennysventtiilin, joka laskee keittimestä nesteet ulos. Sitten suoritimme pesuohjelman. Kun keitin oli tyhjentynyt pesuvedestä, niin aukaisimme hakesuppilon kannen ja tyhensimme massan ritilälaatikkoon. Huuhtelimme massan vedellä ja puristimme siitä ylimääräisen veden pois.
20151026_152045.jpg
valmista massaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti